Vienam pyragui Jums reikės:
- Galetos tešlos (neišsiplėsiu, jos receptą galite rasti čia, pakeičiau ją tik tiek, kad dėjau po 2 a.š. druskos ir cukraus)
- Ryšulėlis smidrų (maksimoj pirkau fasuotus po 450 g.)
- Fetos (pabandymui pirkau Vilkyškių pieninės ir likau sužavėta)
- Druska
- Pipirai
- Kiaušinis aptepimui
Dar siūlau pačiam gale užbarstyti Džiugo ar parmezano, aš neturėjau, bet manau, kad čia puikiai turėtų tikti!
Smidrus nuploviau ir daržovių skustuku suraikiau į plonas juosteles. Iškočiojau tešlą ir sudėliojau iš jų tarsi paukščiukų lizdelį (kažkur 5 cm nuo krašto!) , kurio viršuje išdėliojau kubeliais pjaustytą fetą, pabarsčiau druska, pipirais (jei vis dėl to turit Džiugo ar parmezano, būtent dabar siūlyčiau jį panaudoti!).
Užlenkiam kraštus, juos patepam plaktu kiaušinuku ir šaunam i 180 C įkaitintą orkaitę. 40 min.
Paprasta, greita ir gardu! Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą