2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Sumuštiniai su bageta ir traškia šonine


SUMUŠTINIAI! Vienas iš mūsų šeimoje mylimų, greitų, bet sočių ir pakankamai daržovinių patiekalų. Be to jei viską (ir duoną!) pasidarai namuose, širdies neskauda, kad pietums tik sumuštiniai! :D Sumuštinius galit daryt pagal save, parašysiu tik šitų sumuštiniu interpretaciją, bet-kuriuo atveju visada naudojuosi taisykle "atsidarai šaldytuvą ir žiūri ko nori tą dieną".










Taigi tokiems dviems sumuštiniams (plius minus 4 porcijoms) Jums reikės:


  • 100 g. plonai pjaustytos rūkytos šoninės (jei neturit pjaustyklės paprašykit, kad pardavėja tai padarytų)
  • Salotos lapų
  • Marinuotų agurkų
  • Pomidorų
  • Pikantiško padažo (mūsų šeimoje paplitęs pomidorų padažas sumaišytas su grietine ir česnakais)
  • Garstyčių
  • Sūris 
  • Kečiupas
  • Bageta (šie sumuštiniai daryti pagal šį receptą, bet kam tingisi galima ir nusipirkti mažas bagetas)
Plonai pjaustytą rūkytą šoninę pakepinkite sausoje įkaitusioje keptuvėje, pavartykite, stenkitės kad vineas gabalėlis  negultų ant kito ir per daug nesiliestų kraštais, kiekvieną gabaliuką pavartykite iki tol kol ištirps visi riebaliukai, tada dėkit į vienkartiniu rankšluosčiu išklotą lėkštę nutekėti riebalams, užklokite rankšluostėlį ir iš viršaus. 

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. 

Perpjaukite duonelę išilgai, apatinę dalį patepkite pikantišku padažu, dėkite salotos lapus, vos vos patepkit garstyčiomis, sudėkit griežinėliais pjaustytus marinuotus agurkus, pomidorus. Kepintą traškią šoninę sulaužykite smulkesniais gabaliukais. 


Uždėkite sūrio. O viršutinę duonelės dalį patepkite kečiupu. 


Viską suvyniokite į kepimo popierių. 

Ir dėkite į orkaitę 20 min. 


Skanaus!!!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą