2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Lašiša su šalavijais ir traškia odele


Šitaip kepta lašiša mūsų šeimoje vadinama "tiesiog tobula". Visai nesenai sugalvojau, kad reikia atrasti žuvų skonius, pradžia buvo būtent ši lašiša. Šalavijo lapeliai (kartais čiobrelio šakelė, kartais rozmarino lapeliai) suteikia labai gerą prieskonį odelei ir praturtina riebaliuką šalia jos.
Dar labai norėčiau paminėti, kad ši lašiša nekepama riebaluose!





Porai porcijų reikės:


  • Kažkur 300 g. lašišos filė su oda
  • Apie 8 didesnius šalavijų lapelius
  • Druskos
  • Pipirų
  • Alyvuogių aliejaus

Lašišą supjaustom norimo dydžio gabalėliais, jei likę ašakų, pašalinkite. Odelėje padarykit įpjovą ties storąja dalimi, štai taip:

Tada pabarstykit druska ir pipirais iš abiejų pusių, dėkit į lėkštę ir vos vos pašlakstykit alyvuogių aliejumi. Padėję į šalį bėkit ruošt garnyro - virt ryžius, daryt salotas ar kažką kitą ko Jums tą dieną norisi. 


Kai garnyras juda link pabaigos uždėkite keptuvę ant ugnies ir gerai įkaitinti. Kol šils keptuvė pabaigiam ruošti lašišą: į odelėje padarytas kišenėles įdedam šalavijo lapelius. 


Į įkaitusią keptuvę lašišą dedam odele žemyn ir kepam tol kol pasimatys, kad per odelę tikrai prasimušė karštis ir pati lašiša pradės šviesėt nuo apačios. Tada pakepam iš visų pusių. 



Žuvis bus traškia odele bei sultingu ir minkštu vidumi... Mmmmm.....

Skanaus!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą