2015 m. gegužės 17 d., sekmadienis

Troškinti kiaulienos šonkauliukai

Troškiniai - mūsų šeimoje labai mylimas maistas, ypač vėsesniais vakarais ar dienomis, dar geriau, kai tų troškinių didžiąją dalį sudaro daržovės, o jei DAUG daržovių - jis dar geresnis! :D Šiems šonkauliukams manau pasisekė, nes jie tapo sultingais, mėsytė tiesiog krito nuo kauliuko, o be to buvo visų sulapnoti milžinišku greičiu ir lupų pasilaižymu!








Porciją skaičiuokit, kad žmogui butų kažkur 2 - 3 šonkauliukai, o daržovių dėkit kiek negaila, su šiuo kiekiu pavalgė keturi suaugę plius Mažoji Apžora:

  • Apie 800 g. kiaulienos šonkauliukų
  • Viduržemio jūros prieskonių mišinio
  • Druskos
  • Pipirų (maltų)
  • Kaukazietiškų arba Chmeli - suneli prieskonių mišinių
  • Miltų
  • Bent pora didesnių paprikų (dažniausiai naudoju įvairiaspalves, tada troškinys spalvingesnis)
  • Baklažanas
  • 2 didelės morkos
  • Kokios 4 didelės bulvės (kad ir kiek bedėtumėt jų dažniausiai pritrūksta)
  • Svogūnas
  • Saujelė šalavijo lapeliu
  • Pipirų nemaltų
  • 1 daržovių sultinio kubelis
  • 3 džiovinto lauro lapeliai

Šonkauliukus atskirkite vieną nuo kito ir išrikiuokite prieš save ant lentelės, pabarstykite druska, maltais pipirais, viduržemio jūros prieskoniais, kaukazietiškais arba chmeli - suneli prieskoniais, gerai įtrinkite juos, apverskite ir pakartokite visą prieskonių darinį kitoje pusėje. Rankytėmis švelniai ir meiliai išglostykite kiekvieną šonkauliukų puselę, palikite ant tos pačios lentelės ir atidėkite į šalį. 



Per tą laiką kol kauliukai marinuosis susipjaustykit daržoves: pusžiedžiais svogųna, kuybeliais paprikas ir baklažaną, ratukais morkas ir skiltelėmis bulves. Viską sudėkit į troškinimui skirtą didelį puodą, sumaišom visas daržoves, uždedam siūlu aprištą  saujelę šalavijo (išsitroškinus bus paprasčiau juos išimti ir lapeliai neužgoš visų kitų skonių).


Tada grįžtam prie šonkauliukų. Apvoliokime juos miltuose ir dėkit į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. apkepkit iš visų pusių.


Apkepus sudėliokite ant daržovių, sudėkite likusius prieskonius, sultinio kubelį, užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtu, bet neskęstų.


Troškinam ant mažos ugnies, geras pora valandų.

Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą