2015 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Kiaušinienė su šonine keksiukų formelėse

Savaitgalis, pusryčiai, visa šeima prie stalo, Mažoji Apžora jau skambina šakutėm, garuoja kava.... Ehhh kas gali būti dar geriau, kaip mažai darbo reikalaujanti ir gražiai atrodanti kiaušinienė?! Žinau, jei lankotės visokiuose bloguose tai bus tik dar viena tokia pati kiaušinienė, bet šio recepto iš niekur nesiskolinau, šitaip savaitgalinę kiaušinienę jau kepu porą metų, tai nesijaučiu kalta! :D







Kiekiai priklauso nuo valgytoju noru ir pajėgumų, bet vienam kiaušiniui reikės:

  • 2 plonai pjaustytos rūkytos šoninės gabaliukų (jei Jūs, kaip ir aš, neturite pjaustyklės, didžiuosiuose prekybos centuose pardavėjos paprašius (nors kartais ir nelabai maloniai pasižiūri) supjausto. 
  • Druskos 
  • Pipirų

Orkaitę įkaitinam iki 180 C. 
Nors turiu ir silikonines keksiukų formeles, bet dažniausiai kepu savo numylėtoje - metalinėje. 
Taigi, į formelę kryželiu (kitaip iksu) sudedu šoninę ir metu ją kelioms min i orkaitę, leidžiu truputį išleisti riebaliukus ir sukristi formelėje kaip jai atrodo patogiau. tada ištraukus į kiekvieno ikso viduriuką įmušu kiaušinį, pabarstau vos vos druskos (nepadauginkit, jei šoninė sūroka galit išvis druskos nedėti!), pabarstau pipirais ir vėl į orkaitę, jei mėgstat skystą trynį žiūrėkit kol baltymas iškeps, o trynys dar bus skystas, kadangi mes valgom kietai keptus, man užtrunka apie 20 min kepimo.

VISKAS!Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą