2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Keptas batonas su kiaušinuku


Pusryčiai yra toks dienos valgis, kai niekas neturi laiko, visi skuba, lekia, pagriebia kažką į burną ir išlekia. Labai džiaugiuosi, kad su Brangiausiuoju kažkada padarėm "savaitgalinių pusryčių" tradiciją, kai pusryčiai patampa savaitgalio dienos dalimi. Aišku gimus Mažajai Apžorai viskas iš dalies pagreitėjo, kažkiek supaprastėjo, bet vistiek esmė ta pati - kažką skanaus pasidarom, susėdam ir pusryčiaujam visa šeima!




Kiekis išeina įvairus viskas priklauso nuo to kokį (kiaušinių) skaičių pasako Brangiausiasis, kadangi mes esam trise, tai kiaušinius leidžiu pasirinkti nuo 3-4, kaip nuotaika...:)

Taigi:

  • Toste duonos ar batono
  • Aliejaus 
  • Cinamono
Vieno kiaušinio plakiniui reikės:

  • 1 kiaušinio 
  • 1 v.š. cukraus
  • Žiupsnelio vanilinio cukraus 
  • Lašelio vanilės ekstrakto
Į dubenį įmušam kiaušinius, supilam visas sudedamąsias dalis reikalingas plakiniui ir išplakam. 
Įkaitinam keptuvėje aliejų, apvoliojam plakinyje toste, dedam į keptuvę, kepam iš abiejų pusių. Iškeptus dar karštus pabarstom cinamonu. 

Mano asmeniniai du kriterijai: kepu tol kol nesibaigia plakinys arba toste...:) Valgyti tiek šiltus, tiek praaušusius!



SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą