2015 m. balandžio 17 d., penktadienis

Bageta

Sveiki! Po šiokios tokios sirgimo pertraukėlės vėl Jums rašau... :) Šį kartą su Šeimos Galva BAISIAI užsinorėjom sumuštinių - tai dar vienas vasaros šauklys mūsų šeimoje! Tačiau, kad nesijausčiau "kalta", kad Šeimos Galvą maitinu tik sumuštiniais, kažkada sugalvojau, kad tam
juos valgyt reik išsikepti įvairių duonų. Šį kartą radau naują bagetos receptą. Tiesą pasakius nežinau tiksliai ar ši kažkuo ypatinga (kada nors įdėsiu kitą receptą su kuriuo reik žymiai mažiau žaisti ir ji net puresnė gaunasi), bet gal jums atrodys kitaip. :) Šis receptas skolintas iš https://saldusuru.wordpress.com/ .





Keturioms nedidelėms bagetėms Jums reikės:


  • 500 g. miltų (naudojau 550 D)
  • 1 a.š. druskos
  • 300 ml. vandens
  • 5 g. Šviežių mielių ( naudojau sausas kažkur 0,5 a.š.)


Viską išskyrus mieles suberti į dubenį ir minkyti apie 10 min., tada uždengti rankšluosčiu ir palikti 10 - 15 min.

Per tą laiką sumaišiau mieles (sausas) su kažkur 2 v.š. šilto vandens, žiupsneliu cukraus ir leidau pastovėti kol suputojo (su šviežiom mielėmis, pagal receptą, reiktu tik sumaišyt su 1 v.š vandens).

Mieles įmaišyt į tešlą ir minkyti dar 10 min. Gausiai pabarstyti miltais ir uždengus drėgnu rankšluosčiu palikti šiltoje vietoje 30 min. 

Pakilusią tešlą padalinti į keturias dalis ir suformuoti rutuliukus. Palikti dar 15 min. 


Suformuoti bagetas, perkelti ant kepimo popieriaus, gausiai pabarsčius miltais ir uždengus lengvu rankšluostėliu palikti dar 90 min. 

Orkaitės dugne pastačius indą su vandeniu ir skardą kurioje kepsit, įkaitinti ją iki 230 C. Palikusioje duonelėje su peiliu padaryti įpjovimus (kadangi po pirmojo labai patingėjau žaisti su kitais įpjaudama tai griebiausi žirklių ir jomis įkirpau bagetes, skonio tai nepablogina, vaizdą... gal truputį). 


Perkeliam duoneles ant įkaitusios skardos, šaunam į orkaitę. Karštį iškart sumažinam iki 210 C. kepam kažkur 20 min kol gražiai parus. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą