2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Užkepta menkės filė



Šitaip kepu žuvį kai norisi kažko greito, su mažai "žaidimo", minkšto, švelnaus ir nelabai užkemšančio skrandį.... Puikiai tinkantis patiekalas grįžus po sekmadienio pasivaikščiojimo ar jaukiai vakarienei dviese ar su papildoma kompanija... :)







Jums reikės:

  • Dažniausiai naudoju šaldytą menkių filė (be odelės!), perku įpakavimą, jį dažniausiai ir suvartoju!
  • 2 didelės morkos
  • Pievagrybiai (kokie 200 g.), šiuo atveju rudieji (nes jie buvo šaldytuve). 
  • Viduržemio jūros prieskoniai
  • Druska 
  • Pipirai
  • Sūris

Žuvį atšildžiau, mėgstu ją ištraukti iš vakaro ir atšildyti šaldytuve, o jeigu reikia "čia ir dabar" galima atšildyti šaltame vandeny ar mikrobangų krosnelėje. 
Orkaitę įjungiu kažkur 220C.
Pakaitinu keptuvėje aliejų, sutarkuoju morkas "burokine tarka", supjaustau pievagrybius (nededu jokių prieskonių!), viską pakaitinam kol morkos pasidaro minkštutės, o pievagrybiai sukrenta...
Tada supjaustau žuvytę norimo dydžio gabaliukais, dedu tiesiai į orkaitės skardą, padruskinu, papipirrinu, užbarstau viduržemio jūros prieskoniais, apverčiu, kartoju pastaruosius prieskoninius veiksmus... :) 

Pakepintas morkų ir pievagrybių mišinį dedam krūvelėmis ant žuvies. 

Pabarstom tarkuotu sūriu. 

Kepam orkaitėj kažkur 25 min. 
SSSKAAAANAUUUSSSS!!!!!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą