2015 m. kovo 6 d., penktadienis

Greitai paruošiami vištienos kumpeliai



Kadangi po truputį prasideda saulėtos dienos ir visiems norisi greit kažką pasigaminus lėkt į lauką iškylauti, tai nusprendžiau pasidalinti šiuo receptu, kuris neužima baisingai daug laiko, o skanu tiek šilti, tiek šalti!








Jums reikės (kiekių nerašysiu, nes tai priklauso nuo alkanumo ir susirinkusiųjų gausumo, bet pirkite daugiau, nes bent pas mus jie dingsta nuo stalo akimirksniu!)

  • Vištienos kumpelių 
  • Viduržemio jūros žolelių mišinio
  • Česnako (negailėdami, jei manot, kad užteks, pridekit dar kokią skiltelę!)
  • Mėsos prieskonių mišinio
  • Sojos
  • Maltų pipirų
  • Alyvuogių aliejaus



Kumpelius nuplaunu, sudedu į gilų dubenį. Išspaudžiu česnaką (galit ir kapot, bet aš dažniausiai tingiu žaisti), sudedam visus kitus prieskonius, apšlakstom soja (jos irgi nereikėtų labai gailėti, nes kaip pastebėjot nededam druskos, tai visas sūrumas iš sojos ir gaunamas), užpilam alyvuogių aliejaus ir viska rankytėmis gražiai išglostom ir apčiupinėjam, kad viskas gražiai pasiskirstytų ant kumpelų. 

Iškart orkaitę įjungiam iki 250 C, kol ji kais mėsytė pasimarinuos! 

Orkaitei įšilus sudedam į skardą ir dedam į orkaite 20 min, tada sumažinam temperatūra iki 220 C ir paliekam dar 30 min (nosies kišti į orkaitę nereik per visą laiką, geriau eikit paskaitinėti blogų ar pabendrauti su draugais). 



Tai tiek! Skanaus!

P.S. Man prie jų nereikia jokio garnyro, apart juodos duonos, o mano nuostabusis Vyrelis  didžiąją vakaro dalį sukasi aplink skardą su baltos duonos rieke negalėdamas atsitraukti! :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą