2015 m. kovo 3 d., antradienis

Kitokia Medaus duona



Kepiau medaus duoną pagal receptą iš http://www.malsena.lt/ , bet per vėlai apsižiūrėjau, kad neturiu viso grūdo miltų, todėl juo pakeičiau grikiu miltais ir išėjo visai nebloga, lietuviškesnė duonelė! Kaip mano močiutė kažkada pasakė "Dar tokios tai parduotuvėj tikrai negausi - nei duona, nei bandelė! Norisi valgyt vieną!".








Taigi kitokiai Medaus duonelei Jums reikės:
  • 250 kvietinių grūdų miltų
  • 250 grikių miltų
  • 20 ml aliejaus
  • 250 ml drungno vandens (daugiau į šiltąją pusę)
  • kokie 3-4 v.š. skysto medaus
  • kupinas a.š. sausų mielių (apie 7 g.)
  • kupinas a.š. druskos



Tiesą pasakius kepiau šią duonelę, nes labai reikėjo išbandyt nauja kombainą, sumečiau į jį visus produktus, palaukiau kokias 5-7 min, dar truputi įdėjau meilės paminkydama. Tešlą padalinau į dvi dalis ir sudėjau į skardą išklotą kepimo popieriumi. Ten sudėjau du gražius pumpuškius.

Juos palikau kambario temperatūroje pusantros valandos (daugiau tai ne mažiau - recepte rašoma, kad laikyti 60-90 min).

Tada įjungiau orkaitę 210 C laipsnių, įpjoviau kryželiu, patepiau paplaktu kiaušinuku ir kepiau apie 30 min. 

P.S. Jei kartais (arba dažnai) neturite kombaino, manau, kad laisvai galima išminkyti ir rankomis, tik tada reikėtu leisti suveikti mielėms (mieles sumaišyti su žiupsneliu cukraus ir šiltu vandeniu), tada paminkyti, kol tešla taps elastinga (gal net kokias 15 min), o toliau viskas kaip ir prieš tai.   



Atvėsinti ant grotelių (šitaip karštis apačioje nesikaupia ir apačia netampa "šlapia", o duonelė būna visa vienoda). 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą