2015 m. kovo 21 d., šeštadienis

Obuolienė su imbieru ir ciberžole

Kad ir kaip laukčiau, bet vasaros sulaukt nepavyksta... Kadangi šiandien už lango lietus ir vėsu, užplūdo rudeniška nuotaika, o kas ją geriau pakels nei saldi obuolienė?! Šią obuolienę sugalvojau visai nesenai, kai reikėjo arba mesti arba kažką padaryt su obuoliais, nusprendžiau - BUS OBUOLIENĖ! Susipjausčiau obuolius, o tada tik pamačiau, kad neturiu nei cinamono, nei gvazdikėlių, o tada ir prasidėjo improvizacija, kuri bent mano saldukliams labai patiko! Darau nedideli kiekį ir vartojimui iškart. Daugiausiai ir dingsta dar šiltos obuolienės, o viskas kas lieka neužpildo net mažo (340 ml.) stiklainiuko! :)


Šiuos kiekius siūlau pagal savo skonį, bet tuo pačiu patarčiau kas kartą ragauti jau kaitinamų obuolių, nes rūgštu/saldu labai priklauso ir nuo jų ir nuo Jūsų!

Taigi vienam kilogramui obuolių aš sunaudojau:

  • Kažkur stiklinę cukraus
  • 2 a.š. maltos ciberžolės
  • 0,5 a.š. malto imbiero
  • 1 žalioji citrina (laimo vaisius)
  • 0,5 citrinos sultys
  • Nedidelio gabalėlio sviesto (kokius 5 g.)


Nulupam, išdarinėjam obuolius ir supjaustom juos kubeliais. Apipilam cukrumi, laimo žievelę nutarkuojam, padedam į šalį, o jo sultis išspaužiam ant obuolių, viską pamaišom ir paliekam pastovėti pusvalandžiui, jei labai nesinori laukti, tai bent 15 min. 


Puode išlydom sviestą ir sumetam obuolius, ant jų laimo žieveles, imbierą, ciberžolę, išspaudžam pusę citrinos ir kaitinam ant silpnos ugnies, kas kelias min pribėgti pamaišyti, kol visa tai nepavirs į Jums patinkančios konsistencijos košę. 

Pradžioje
Pabaigoje


Bet man dažniausiai trūksta kantrybė laukti kol visiškai pavirs į košę, tai aš paimu ir sutaiškau juos bulvių košės trintuvu, bet nepersistenkit visko sąžiningai sutrinti, palikit ir obuoliukų! 



Vartojamas iškart, pastovėjęs ar vos tik praaušęs, prie blynų, į košes ar paprastai ant baltos duonos riekės. 

SKANAUS!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą