2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Cezario salotos su toooobulu padažu!




Cezario salotų pasiilgus visada eidavau į viena restoranų tinklą valgyt būtent jų. Bet (kaip ir daugelyje restoranų būna) po kažkurio laiko mano mėgiamos salotos labai suprastėjo, todėl pamaniau, kad čia nieko nėra įspūdingo, kad negalėčiau jų pati pasidaryti! O pasirodo klydau! Nors receptų yra milijonas, bet man reikiamo niekaip neradau, kol galiausiai pasižiūrėjus vienur ir kitur, iš kelių suklijavus vieną gavau (MAN) patį tobuliausią!






Šiuo atveju naudojau (iš šio kiekio gavosi trys didelės porcijos):

Salotoms:

  • 1 galvą gūžinių salotų (pvz.:romėnų); 
  • 4 - 5 riekeles baltos duonos (dažniausiai naudoju sumuštinių duoną ir nebūtinai padžiuvusią!) 
  • Vištos krūtinėlę (be kaulo, be odos, kažkur apie 300 - 400 g.) 
  • Čiobreliai ar kitos mėgstamos šviežios žolelės 
  • Kietąjį sūrį (nors šiuo kartu sugalvojau pabandyt "Džiugo" firmos tarkuotų sūrių mišinį salotoms ir man labai patiko!) 
  • Soją, pipirus, rūkytos paprikos miltelius 
  • Alyvuogių aliejų 

P. S. Į visa tai labai skanu įdėti traškiai pakepintos šoninės gabaliuku!

Padažui:

  • 1 didelis kiaušinis 
  • Pusės citrinos sulčių 
  • 2 skiltelės česnako 
  • 2 a. š. Vorčesterio padažo 
  • 4 ančiuvių filė 
  • 3 š. alyvuogių aliejaus 
  • 1 š. grūdėtų gastyčių 
  • Druskos, šviežiai grūstų pipirų 
  1. Pradžioje pamarinuokit vištieną: supjaustykit ją norimo dydžio gabaliukais (jei norit viso gabalo uždėto ant salotų, galit vištienos ir nepjaustyt, man smagiau valgyt kai ji pasiskirsto per visas salotas), sudedam į gilią lėkštę, apibarstom pipirais ir rūkyta paprika, apšlakstom soja ir vos vos alyvuogių aliejaus ir paliekam iki kol mums jos prireiks.
  2. Įsijungiam kaisti orkaitę iki kokiu 190 C.
  3. Nuplaunam salotas ir paliekam, kad vanduo nuvarvėtų (aš dažniausiai suvinioju jas į rankšluostį ir palieku jame).
  4. Duonos pluteles panaikinam ir supjaustom norimo dydžio ir formos gabaliukais, juos sudedam į skardą, pabarstom šviežiomis žolelėmis ir apšlakstom alyvuogių aliejumi, kai orkaitė įkais, pašaunam ir kas kokias 5 min vis pabandykit pavartyt, kepti kol paskrus iki norimo gelsvumo!
  5. Kiaušinį dedam į puodą su vandeniu ir verdam jį 1 min (ir ne ilgiau)po užvirimo. Jam išvirus, nulupam ir dedam į mikserį (šiuo atveju aš naudoju rankinį savo mikseriuką, jei jo neturit manau labai dar tiktu blenderis), visus likusius produktus irgi ten pat, dedam truputį druskos, pipirų (jei truks visada galima įdėti dar), sumalam viską ir pastatom į šalį.

  6. Nuvarvėjusius salotų lapus supjaustom (nors aš mėgstu plėšyt rankomis), sudedam į gilų dubenį ir sumaišom kažkur su puse pagaminto padažo (tai geriausia daryt rankomis).
  7. Į įkaitintą keptuvę dedam vištieną (be papildomo aliejaus, bet su visu marinatu).
  8. O jau kai mėsytė ir skrebučiai iškepa komponuokit kaip jums patinka:man labiausiai patinka į atskiras lėkštes sluoksniais: salotos, sūris, vištiena, sūris, padažas, skrebučiai ir dar ant stalo papildomai pasidėti jų (jei kartais pritrūktų).

Hmmm... gal receptas ir ilgokas truputi išėjo, bet bandžiau labai smulkiai papasakot su visais savo pabandymais, išbandymais ir išradimais!

Ir kaip visada: SKANAUS!!!!!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą