2015 m. kovo 15 d., sekmadienis

Burgerių bandelės ir burgeriukai su vištiena

Šiemet BAISIAI pasiilgau vasaros! Noriu, kad ji kuo greičiau ateitų! Gal dėl to labai norisi gaminti "vasarinį" maistą. Vienas iš tokių vasaros šauklių ir atributų - burgeriai! Tiesa, šį karta kotletukus teko kepti keptuvėje, nes sužiūrėjom su Brangiausiuoju, kad pietūs labai jau nusivėlins, o Mažoji Apžora (dukrelė) jau reikalavo maisto!:)



Iš šio kiekio man išėjo 16 bandelių, bet tai labai priklauso nuo jų dydžio...

Bandelėms Jums reikės:

Puodelis (236 ml)

  • 7 g. sausų mielių
  • 1,5 v.š. cukraus
  • 1 puodelis šilto vandens
  • 9 v.š. augalinio aliejaus
  • 3 puodeliai kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos


Mieles sumaišom su cukrumi, užpilam šiltu vandeniu, pamaišom kol mielės ištirps. Pastatom toliau ir paliekam ramybėje kol suputos. Tam gali prireikti kokių 15 min, jei užtruks ilgiau tada jau žiūrėkit ar vanduo neataušo. Dažniausiai tai darau atskiram sriubiniame dubenėlyje, nes jei panaudosit labai didelį dubenį, tai vanduo labai greit atauš ir mielės nesuveiks. 

Suputojusį mišinį pilam į didesnį dubenį, supilam aliejų, miltus, druską ir užminkom tešlą. Iš pradžių ji gali atrodyt lipnoka, bet nepasiduodam ir minkom toliau, kol tešla pasidarys ne tokia lipni (tam puikiai turėtu tikti daina kurią pasiūliau įrašo pradžioje). Minkymas turėtu užtrukti ne mažiau kaip 15 min, arba kol tešla pradės gaudyt orą ir spragsėti arba kitaip sakant "pradės su Jumis kalbėti".


Išminkytos tešlos rutulį dedam į riebalais pateptą dubenį, uždengus palaukiam kol padvigubės (apie valandą). 


Skardą gausiai pabarstom miltais. Imam tešlą ir formuojam bandeles, bent man tai paprasčiausiai pasidaro rankas išsitepus aliejumi, pagriebus tešlos kampą, tešlą pakelti ir kiek reikia nugnybti nykščiu ir rodomuoju pirštu. 


Įkaitinam orkaitę iki 200 C. Kol ji šils bandelės dar kart pakils. Pakilusias bandeles patepam plaktu kiaušinuku, pabarstom druskyte,  sezamo sėklom (ar šiaip kas jums tą dieną šaus į galvą) ir šaunam į orkaitę kažkur 20 - 25 min, kol namuose pasklis kankinantis kvapas ir bandelės skoningai pagels. 


Vištienos kotletukai burgeriams (tokiai nuotaikai toks ir maistas):


  • 2 vištienos krūtinėlės puselės be odos 
  • 2 česnako skiltelės
  • Pusė nedidelio svogūno
  • Kuokštelis šviežių petražolių
  • Teriyaki padažo (nebūtina)
  • Sojos padažo
  • Pipiriukai
  • Kiaušinukas
Tiesą pasakius burgeriams niekada neperku faršo, nusiperku paprastą mėsgalį kurį supjaustau mažesniais gabaliukais ir metu į kombainą su peiliukais,  kartu su visais kitais priedais, nes turiu įsitikinimą, kad burgeriams turi but kapota, o ne malta mėsa (ar tai butu jautiena, ar kiauliena, ar vištiena), padarau kukuliukus, o tada dedu ant grotelių ar keptuvę iš viršaus paspausdama. Pakepinu iš visų pusių ir dedu į atskirą lėkštę. 

Dievinu atskirai padėti bandeles, atskirai kotletus ir dar padaryt asorti lėkštę kur sudedu masę padažų, sūrio, pomidorų, skrudintų svogūnų, marinuotų agurkų, salotlapių ir visa ko kito ko tik širdis geidžia tą akimirką ir dar plius kažko, kad nereiktų atsitraukti nuo valgymo, bėgant kažką atnešti!

Kaip visada Skanaus! :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą