2015 m. birželio 3 d., trečiadienis

Sumuštiniai su pievagrybiais, dideliu kiekiu sūrio ir juoda duona


  
Šie sumuštiniai ypatingai tinka kai reikia sunaudoti produktus iš šaldytuvo ar dėl kitų kokių priežasčių reikia jį atlaisvinti. O ir užėjus netikėtiems svečiams greitai paruošite tokį užkanduką! Kitas dalykas - visada panašius sumuštinukus ruošdavau orkaitėje ir su bageta, bet (pasirodo!) su juoda duona ŽYMIAI geriau! Duonos saldumas tik paryškina pievagrybių ir sūrio skonį!


Šešiems nemažiems sumuštiniams aš sunaudojau:

  • 6 riekes juodos duonos 
  • Apie 250 g. pievagrybių
  • Apie 100 g. kietojo sūrio (anyta buvo nupirkus dovanų kažkokio keisto)
  • Apie 100 g. Džiugo (buvo tarkuoto likusio)
  • Apie 200 g. paprasto fermentinio sūrio
  • Keli lapeliai šviežio baziliko
  • Kelios šakelės šviežių čiobrelių
  • 3 - 4  skiltelės česnako
  • Nedidelio gabaliuko sviesto
  • truputis druskos
Užkaičiam šilti orkaite kažkur iki 200 C. Kol ji šyla susipjaustom pievagrybius, man asmeniškai jie patinka perpjauti per pusę ir tada plonai supjaustyti. 
Sudėkite duonos riekes į orkaitę.  Keptuvėje ištirpdyti sviestą, sumesti pievagrybius, juos kelias min pakepinti, sudėti traiškytus česnakus, plėšytus bazilikus, čiobrelius. Viską pakepinti uždengus dangčiu. 





Per tą laiką, kartkartėmis pamaišant susitarkuoti sūrį. Aš, kadangi esu tikra žiūrkikė (sūrio nebūna per daug, būna tik per mažai), darau didelę krūvą sūrio, nors į šios sumuštinukus sudėjau visą sūrį kuris buvo šaldytuve, nuoširdžiai gailėjausi, kad neradau sūrio su baltu pelėsiu. 

Sumetam viską į keptuvę pas pievagrybius išmaišom ir uždengiam dangčių kelioms min.

per ta laiką ištraukiam duonos riekeles. 


Kai sūris pilnai visas išsilydo ir gaunasi viena tąsia mase, dedam ant duonos riekių. 

Šalia begalo tinka kažkoios lengvos salotėlės. 
SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą