2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis

Braškių sirupas

Kadangi atėjo šilti orai, o mūsų šeimoje labai mylimi sirupai ir su jais skiestas vandenukas ir braškių jau yra tiek, kad spėjot atsivalgyt, manau pats laikas iš jų pasidaryti sirupą, kurį karštą vasaros dieną galėsit praskiesti šaltu gazuotu mineraliniu vandeniu, įmesti mėtos lapelių ir sužibėti naminiu limonadu!


Kad pasidaryti apie pusę litro sirupo jums reikės:

  • 250 ml vandens
  • 250 g cukraus
  • 250 g braškių
  • pusės vanilės ankšties

Vandenį su cukrumi ir puse vanilės ankštie (sėklytes išskobkite) užverdame kartkartėmis pamaišydami. Per tą laiką susipjaustom braškes nelabai smulkiais gabaliukais, manosios pakliuvo nedidelės tai jas pjoviau į tris - keturias dalis. Sirupui pavirus 10-15 min, sudėkite braškes ir vėl gi kartkartėmis pribėgę pamaišykit virdami apie 20 min. 


Viską perkoškite per merliuką, o skystį dar kart užvirinkite. 


Supilstykite į sterilius butelius ir palikite atvėsti. Asmeniškai aš nepilsčiau į sterilizuotus butelius, nes vartojom vos tik praaušusį! 

Patys geriausi smilkalai namams!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą