2015 m. gegužės 10 d., sekmadienis

Načios traškučių užkepėlė su vištiena (arba kitaip - Bardakas)

Manau, kad čia patiekalas labai tinkantis vasarai, nes užima labai nedaug laiko pagaminti, o skanu tiek karštas, tiek pravėsęs, tiek gamtoj, tiek namie. Taigi vieną vakarą "kai tik vaikelis liūlia liūlia", ėmiausi gaminti šito gėrio ir išėjo visai neblogas eksperimentas.






Hmmm... Dėl kiekių....
Hmmm... Dėl recepto...
Nežinau, manau, kad meksikiečių, kaip ir sakykim italų virtuvėje negali būti tikslaus recepto, nes tai šalys kurios daro maistą iš visko ką turi šaldytuve ar šiaip atsargose.

Mano interpretacija ši kartą buvo su virta vištiena ir ankštinėm konservuotom daržovėm.

Sunaudojau:


  • Virta vištienos krūtinėlė be odos (prieš tai dieną viriau iš jos sultinuką šeimai)
  • 1 skardinė kukurūzų
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė avinžirnių
  • 1 pokas načios traškučių 
  • Apie 400 g fermentinio sūrio 
  • "Sweet chili" padažo
  • Druskytės
  • Pipiriukų

Orkaitę įkaitinam iki 200 C.
Suplėšom vištieną, kaip visada taip ir šį karta, tai dariau rankomis, plėšyta man žymiai labiau patinka nei pjaustyta, pabandykit! Tada nuvarvinam visas ankštines daržoves, sudedam į ta patį dubenį su mėsyte (aš asmeniškai tai darau iškart toje pačioje skardoje kurioj kepsiu - kam čia apsikraut indų kalnais), sutarkuojam pusę sūrio, sudedam druską, pipirus, padažą, načios, viską sumaišom (man ir tai patinka daryti rankomis... gal tai koks fetišas? :) ). 


Paragaujam ar nieko netrūksta, pridedam dar nuo savęs kažko, dar pamaišom, užtarkuojam likusį sūrį. ir dedam į orkaitę kokioms 15 - 20 min, kol sūris išsilydis ir simpatiškai apskrus. 







Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą