Kad pasidaryti apie pusę litro sirupo jums reikės:
- 250 ml vandens
- 250 g cukraus
- 250 g braškių
- pusės vanilės ankšties
Vandenį su cukrumi ir puse vanilės ankštie (sėklytes išskobkite) užverdame kartkartėmis pamaišydami. Per tą laiką susipjaustom braškes nelabai smulkiais gabaliukais, manosios pakliuvo nedidelės tai jas pjoviau į tris - keturias dalis. Sirupui pavirus 10-15 min, sudėkite braškes ir vėl gi kartkartėmis pribėgę pamaišykit virdami apie 20 min.
Viską perkoškite per merliuką, o skystį dar kart užvirinkite.
Supilstykite į sterilius butelius ir palikite atvėsti. Asmeniškai aš nepilsčiau į sterilizuotus butelius, nes vartojom vos tik praaušusį!
Patys geriausi smilkalai namams!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą